לייף סטייל

הקטנת חזה – סיבוכים

הקטנת חזה

ניתוח הקטנת חזה הוא ניתוח פופולרי מאוד ושכיחותו עולה לאורך השנים. בארה"ב, שם נאספים נתונים באופן קפדני, נערכות מדי שנה למעלה מ- 40 אלף הקטנות חזה. הניתוח מתבצע במסגרת הרפואה הפרטית, אך גם ברפואה הציבורית מסיבות רפואיות כטיפול הממומן בסל.

ניתוח הקטנת חזה הוא ניתוח פופולרי מאוד ושכיחותו עולה לאורך השנים. בארה"ב, שם נאספים נתונים באופן קפדני, נערכות מדי שנה למעלה מ- 40 אלף הקטנות חזה. הניתוח מתבצע במסגרת הרפואה הפרטית, אך גם ברפואה הציבורית מסיבות רפואיות כטיפול הממומן בסל. הסיבות לניתוח במקרים אלה הם כאבי גב ושכמות, דלקות בעור מתחת לשדיים וקושי בביצוע פעילות גופנית.

כמו בכל ניתוח, גם לניתוח הקטנת חזה סיבוכים פוטנציאליות ותופעות לוואי. שיעורם יחסית נמוך אך יש לדעת עליהן לפני ביצוע הניתוח.

סבל או נמק של הפטמה והעטרה

כאשר מקטינים את השד, מניידים ומרימים את הפטמה. ניוד הפטמה מצריך במרבית המקרים בידוד שלה על גבעול צר של רקמה. כמעט בכל ההקטנות, אספקת הדם לפטמה ולעטרה מהגבעול מספקת והפטמה מחלימה היטב לאחר הניתוח. קיימים מקרים נדירים בהם עלולה להיות הפרעה באספקת הדם לפטמה ולעטרה מסיבות שונות. הסיבה השכיחה ביותר היא עישון אקטיבי אשר תוצרי הבערה בו, בעיקר ניקוטין, גורמים לכיווץ כלי דם. סיבה נוספת היא מחלת הסכרת או מחלות אחרות כדוגמת ווסקוליטיס אשר עלולות לפגוע בכלי הדם הקטנים וכתוצאה מכך, להפרעה באספקת הדם. ייתכנו גם סיבות טכניות כדוגמת תכנון גבעול צר מדי או סגירה של הגבעול במתח. המשמעות של סיבוך זה היא שלא ניתן להקטין את השדיים ללא הגבלה. הקטנה קיצונית מדי עלולה לגרום לגבעול צר מדי עם בעיה באספקת הדם לפטמה ולעטרה.

הפרעת תחושה

כעשירית מהמטופלות העוברות הקטנת חזה תחוונה הפרעות בתחושה עד כדי אובדן תחושה בפטמה. הפרעות תחושה זמניות שכיחות יותר. הסיבה לכך נובעת מעיצוב השד מחדש אשר גורמת לניתוק עצבים במהלך הנתוח. בחודשים הראשונים שלאחר הניתוח, מתפתח העצבוב מחדש. בתקופה זו, עלולה המטופלת לחוש תחושת יתר, בייחוד באזור הפטמה, מה שגורם לאי נוחות רבה. תופעה זו זמנית וחולפת.

אובדן יכולת הנקה

לא ניתן להבטיח למטופלת לאחר ניתוח הקטנת חזה כי תוכל להניק בעתיד. ההפרדות בתוך רקמת השד אשר גורמות לניתוק צינוריות חלב גורמות לכך. אובדן יכולת ההנקה יכול להיות חלקי או מלא. ככל שנפח השד שמסירים גדול יותר, הסכוי לפגוע ביכולת ההנקה גבוה יותר.

צלקות

בכל ניתוח הקטנת חזה קיימת הסרה של עודפי עור לצורכי הרמה של החזה. המשמעות היא שלאחר הניתוח קיימות צלקות ארוכות כביטוי לעור שהוסר. מראה הצלקות תלוי בגנטיקה של המטופל וביכולת שלו לרפא חתכים ניתוחיים. אולם, יש לזכור שעור השד הוא עור עבה ויש לסגור את החתכים תחת מתח מסויים. עובדות אלה מעלות את הסיכוי לצלקות גסות, מוגבהות ואדומות.

א-סימטריה

תתכן לאחר הקטנת חזה. ע"מ להקטין ככל שניתן את הסיכוי לכך, יש לסמן את המטופלת בעמידה לפני הניתוח, להושיב אותה בסיום הניתוח ע"מ להעריך את מראה השדיים וכן לשקול את משקל השד שהוסר ע"מ להשוות בין השדיים.

לסיכום, ניתוח הקטנת שדיים הוא ניתוח בעל השפעות חיוביות ברמה האסתטית והפונקציונאלית. אולם, יש לזכור שכמו בכל ניתוח ייתכנו סיבוכים ותופעות לוואי.


השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

הנצפים ביותר

‎למעלה

אהבתם את התכנים שלנו?לחצו לייק וקבלו עדכונים שוטפים