גריל גז – טיפים יעילים לשימוש
- ניקיון – גריל גז מלוכלך נוטה להידלק, להשאיר טעם לוואי באוכל, ועוד. על מנת למנוע את כל זה יש לשמור על הגריל נקי ככל הניתן, לא להסתפק רק בלהשאיר אותו פועל במשך רבע שעה בחום גבוה ולסמוך על כך שהשומנים יישרפו. הקפידו על ניקוי יסודי בהתאם לתדירות השימוש בגריל.
- החום הנכון – מנגל הגז מבוסס על טכנולוגיה, כך שטווח הטמפרטורות שלו רחב מאוד. עם זאת, העובדה שאפשר להגיע לטמפרטורות מאוד גבוהות לא אומרת שצריך לבשל בטמפרטורות הללו. סוגי בשרים ומאכלים שונים יתבשלו טוב יותר בטמפ' שונות המומלצות להם. לדוגמא, נתחים דקים יחסית זקוקים לחום גבוה וזמן צלייה קצר. דגים, עוף וירקות מצד שני צריכים חום בינוני כדי שלא יישרפו, וכו'.
- צלייה ישירה – בהמשך לחשיבות השימוש בחום נכון, יש להבדיל בין מאכלים אותם ניתן לצלות באופן ישיר על המנגל ואחרים אותם פחות מומלץ לחשוף ישירות לחום של המנגל. אז מה עושים? מכבים חלק מהמבערים בגריל וצולים בחלק הכבוי. התוצאה תהיה בשרים רכים ועסיסיים שנצלו באופן איטי, ולא נשרפו מבחוץ!
- גז ספייר – תמיד תוודאו שיש לכם מלאי נוסף של גז. אין דבר מרגיז יותר מלגלות באמצע הצלייה שנגמר לכם הגז, ועוד ביום שבו אתם מארחים וכל החברים כבר מחכים רעבים למטעמים שהכנתם בעצמכם. ברגע שנגמר הגז, תקפצו לחנות הקרובה לביתכם או בצעו הזמנה מהבית בלי להתאמץ.
- תחזוקת הגריל – תחזוקה נכונה לא רק תגרום לכך שהגריל יעבוד טוב יותר אלא גם ישרת אתכם ליותר זמן. בכדי לשמור על תחזוקה של גריל גז יש כאמור להקפיד על ניקיון איכותי, לעבור על כל החלקים הפנימיים ולוודא שאף אחד מהם לא צריך תיקון. יש לבדוק את המבערים מידי תקופה ולוודא שהחריצים מהם יוצאת הלהבה, לא חסומים חלילה שכן הדבר יפגע באיכות הבישול.
להשלים את החוויה הקולינרית
גריל גז הוא חובה עבור כל אדם חובב בישול, אבל האם הוא מספיק? זה הזמן להרחיב את עולם הידע הקולינרי שלכם עם טאבונים בעזרתם תוכלו ליצור מטעמים נוספים ולהעשיר את הארוחה שתכננתם למשפחה והחברים. שילוב מנצח של גריל מתקדם וטאבון המאפשר להיחשף לתחום קולינרי חדש לחלוטין, אין ספק שתוכלו לפתח את הכישורים שלכם אפילו יותר.