לייף סטייל

ארבע טעויות נפוצות שאנשים עושים כשהם נרשמים ללימודים אקדמיים

הרבה פעמים התואר שאנחנו עושים משליך על כל מהלך חיינו לאחר מכן. לאור החשיבות הרבה שיש בבחירת המסלול האקדמי, מפתיע ועצוב לדעת כי יש אנשים המבצעים טעויות חמורות בבחירת מסלול הלימודים ואפילו בבחירת מוסד הלימודים. לכן, המאמר הבא יציין כמה מהטעויות הנפוצות ביותר שאנשים עושים כשהם נרשמים ללימודים גבוהים, כדי שאתם תדעו להימנע מהן.

הרבה פעמים התואר שאנחנו עושים משליך על כל מהלך חיינו לאחר מכן. לאור החשיבות הרבה שיש בבחירת המסלול האקדמי, מפתיע ועצוב לדעת כי יש אנשים המבצעים טעויות חמורות בבחירת מסלול הלימודים ואפילו בבחירת מוסד הלימודים. לכן, המאמר הבא יציין כמה מהטעויות הנפוצות ביותר שאנשים עושים כשהם נרשמים ללימודים גבוהים, כדי שאתם תדעו להימנע מהן.

טעות מס' 1 – הם לא מקשיבים ללב שלהם

כשאתם נרשמים ללימודים אקדמיים, חשוב שזה יהיה תחום שבאמת מעניין אתכם ויש לכם זיקה אותנטית ועמוקה אליו. זה בסדר להתלבט בין כמה מקצועות, אבל אל תרשמו ללימודים שלא מדברים אליכם, או משיקולים לא נכונים. גם אם מקצוע מסוים מבטיח לכם קריירה בה תרוויחו סכומים נאים וגם אם קרובי משפחה לוחצים עליכם ומנסים לשכנע אתכם לבחור במסלול מסוים, חשוב מאוד שתקשיבו לאינטואיציות ולמה שהלב שלכם באמת רוצה, כדי שלא תמצאו את עצמכם תקועים במשך שנים רבות ולעיתים כל החיים, בעבודה לא מספקת, משעממת ואפילו מתסכלת. אתם טיפוסים ריאליים? הירשמו ללימודי תואר ראשון במערכות מידע או כל מקצוע ריאלי אחר. לא למדעי הרוח או פסיכולוגיה. אתם אוהבים חינוך, סוציולוגיה או פילוסופיה? הירשמו לתואר העוסק בנושאים הללו ולא לתואר בפיזיקה.

טעות מס' 2 – הם לא בודקים את אתר האינטרנט של מוסד הלימוד

הרשמה ללימודים אקדמיים היא צעד מרגש ולעיתים בלהט הרגע ואפילו בהחלטה ספונטנית, אנשים מחליטים להירשם לתואר אקדמי, בלי לבדוק לעומק מה המשמעות של כך. לכן, מתנו את ההתלהבות שלכם – עוד יהיה לה מקום בהמשך. בינתיים, בדקו את אתר האינטרנט של המוסד האקדמי אליו אתם מעוניינים ללמוד, כדי להיחשף לשפע של מידע חשוב: האפשרויות השונות העומדות בפניכם, תארים דו-מסלוליים המשלבים בין כמה תחומים, הפירוט לגבי כל תואר כמו למשל מספר השעות האקדמיות והנושאים הנלמדים, הסגל האקדמי, סיפורי הצלחה והמלצות של סטודנטים, פירוט של מלגות אפשרויות שניתן לקבל ושיחסכו לכם כסף ועוד המון מידע חיוני שיסייע לכם לגבש את ההחלטה הנכונה.

טעות מס' 3 – הם לא בוחרים במוסד אקדמי איכותי

יש כמה אלמנטים שהופכים מוסד אקדמי לאיכותי: תכניות הלימוד, סגל המרצים, טכניקות ההוראה, האווירה בקמפוס, הפתרונות הדיגיטליים העומדים לרשות הסטודנטים ועוד. למרבה הצער, יש אנשים הבוחרים ללמוד במוסד אקדמי ברמה בינונית, בדרך כלל מתוך שיקולים כלכליים. חשוב להבין כי השקעה בתואר אקדמי הינה השקעה לטווח ארוך מאוד והיא מחזירה את עצמה בצורת קריירה מספקת ורווחית. לכן, אל תתפתו להירשם למוסד ללא מוניטין או המלצות, גם אם מחירי שכר הלימוד נמוכים משמעותית ממקומות אחרים. יתכן שתבינו בשלב מאוחר מדי כי הלימודים לא מעניקים לכם את הכלים להם את זקוקים ואז תגלו שבזבזתם כסף, זמן ומאמצים רבים, על תואר שלא יוביל אתכם לתוצאה הרצויה.

טעות מס' 4 – הם לא מבררים עלויות

בהמשך לסעיף הקודם ועם כל הרצון להירשם למוסד אקדמי ברמה גבוהה, חשוב שתבינו בדיוק באילו עלויות כרוך התואר. ראשית, ייתכן מאוד וניתן לצמצם חלק מהן על-ידי הגשת בקשה למלגה. אך מעבר לכך, הרשמה לתואר שהוא מעבר ליכולותיכם הכלכליות, עלולה להציב אתכם במצב קשה: תיאלצו לעבוד ולהתפרנס על-מנת לכסות את עלויות הלימודים, מה שבסופו של דבר עלול לבוא על חשבונם ולפגוע בהם. לכן, הפתרון הוא למצוא את שביל הזהב – גם מוסד המציע לימודים ברמה גבוהה וגם עלויות שתוכלו לעמוד בהן בקלות יחסית.


השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

הנצפים ביותר

‎למעלה

אהבתם את התכנים שלנו?לחצו לייק וקבלו עדכונים שוטפים