יש מי שיספרו לכם שערב ראש השנה מעיד על השנה כולה. אם אתם מאמינים בזה וגם אם לא – בארוחת ראש השנה תוכלו ליצור התחלה נעימה וטעימה לשנה החדשה. כל חלק של הארוחה חשוב, והקינוח משאיר את הטעם המתוק שכיף להתחיל איתו את השנה החדשה. ריכזנו עבורכם 5 מתכונים לקינוחים אישיים, קלים להכנה ומרשימים במיוחד.
שטרודל תפוחים אישי – מתוק ומפנק
מרכיבים
300 גרם בצק עלים
שני תפוחי עץ ירוקים חתוכים דק
כפית תמצית וניל
כף מיץ לימון
כף סוכר חום
כפית אבקת קינמון
25 גרם חמאה
הוראות הכנה
- להפשיר את בצק העלים באיטיות (עדיף להניח במקרר מספר שעות או לילה לפני).
- יש להמיס את החמאה במחבת גדולה ולהוסיף אליה את התפוחים החתוכים. להסיר את המחבת מהאש לאחר שהתפוחים התרככו (כחמש דקות).
- יש להוסיף למחבת תמצית וניל, מיץ לימון, סוכר חום, קינמון – ולערבב.
- את בצק העלים יש לקרוץ ל-18 יחידות בצורה הרצויה ובאורך כ-5 ס"מ.
- על מחצית מהעלים יש לשים במרכז את התערובת ולאחר מכן לכסות עם עלה ריק ולהדק את הקצוות היטב באמצעות מזלג.
- לאפות את השטרודל האישי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות, עד שהעלים משחימים.
צילום: Lilachd
מאפינס דבש פרווה – קינוחים קלים להכנה שנראים נפלא
מרכיבים
1.5 כוסות קמח לבן
כפית אבקת אפיה
כפית קינמון
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
3 ביצים
הוראות הכנה
- בקערה לערבב את כל החומרים היבשים ובקערה נפרדת לערבב את החומרים הרטובים.
- את החומרים הרטובים יש להכניס אל קערת היבשים בהדרגה ולערבב עד להטמעה.
- לצקת את התערובת לתבנית מאפינס ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-30 דקות, עד שהמאפינס עולים ותופחים.
קינוחים בכוסות – קל ומרשים
מרכיבים
פירורי בצק
1 חלמון
75 גרם חמאה
2 כפות סוכר
100 גרם קמח
תפוחים
5 תפוחים חתוכים דק
כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 כפות דבש
קורט קינמון
קצפת
מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
הוראות הכנה:
- לערבב את כל מרכיבי הבצק יחדיו, להניח בתבנית שטוחה ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות. להוציא מהתנור ולהניח בחוץ לקירור בטמפרטורת החדר.
- להקציף את השמנת המתוקה תוך הוספת אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל.
- במחבת יש להרתיח את המים עם סוכר ודבש, ולהוסיף את התפוחים ואת הקינמון עד להתרככות.
- יש להרכיב את המנה כשכל המרכיבים קרים. בכוסות יש לשים בשכבה הראשונה את הקצפת, מעליה שכבת תפוחים ומעליה לפורר את הבצק האפוי.
צילום: VisualHunt.com
דובשניות – קינוחים אישיים שכולם אוהבים
מרכיבים
1.5 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
קורט קינמון
50 גרם שקדים טחונים
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
4 כפות שמן
3/4 כוס דבש
הוראות הכנה
- לערבב את כל החומרים היבשים בקערה.
- להקציף את הביצים ואת הסוכר, להוסיף את השמן ואת הדבש בהדרגה.
- להוסיף את החומרים היבשים לתוך הרטובים בתנועת קיפול.
- לקרר את העיסה במקרר.
- להוציא את העיסה כאשר היא מתייצבת, ליצור כדורים קטנים ולהניח על גבי תבנית עם נייר אפיה.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות, עד להשחמה.
קינוחים אישיים טבעוניים לראש השנה
מרכיבים
2 תפוחי עץ חתוכים
1 כוס קמח
כפית אבקת אפיה
כפית סודה לשתייה
קורט קינמון
קורט מלח
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מייפל
3/4 כוס מיץ תפוזים
מיץ מחצי לימון
כוס רסק תפוחים
הוראות הכנה
- במחבת יש לשים את מיץ התפוזים ואת מיץ הלימון, שמן, סוכר וקינמון ולהוסיף את התפוחים עד שיתרככו, על אש קטנה. לאחר מכן יש להסיר את המחבת מהאש ולהמתין לקירור מלא.
- בקערה יש לערבב את כל החומרים היבשים ולהוסיף אליה את התערובת מהמחבת (רק לאחר שהתקררה).
- את התערובת שנוצרה יש לצקת לתבניות מאפינס ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.