לייף סטייל

5 טיפים להתמודדות עם פחד מניתוח

הרפואה הכירורגית מעניקה לנו היום אפשרויות רבות מאי פעם לשמירה על הבריאות שלנו, ובמקרים רבים גם לשיפור האסתטיקה. עם זאת, ניתוח הוא לא עניין של מה בכך, ורבים מאיתנו יעדיפו לעשות כל דבר בכדי למנוע מעצמם את הצורך בניתוח. אם גם אתם כאלה, או שאתם סתם מרגישים לחוצים לקראת ניתוח שאתם אמורים לעבור, ריכזנו עבורכם 5 טיפים להתמודדות עם פחד מניתוח.

הרפואה הכירורגית, שהיא מכלול המקצועות הרפואיים הרחב והמגוון, שבו עיקר העבודה מתבצעת בחדר הניתוח, מעניקה לנו היום אפשרויות רבות מאי פעם לשמירה על הבריאות שלנו, ובמקרים רבים גם לשיפור האסתטיקה שלנו ותחושת הסיפוק ושביעות הרצון מחיינו. עם זאת, ניתוח הוא לא עניין של מה בכך, ורבים מאיתנו יעדיפו לעשות כל דבר בכדי למנוע מעצמם את הצורך בניתוח, אפילו אם הוא הכרחי עבורם. אם גם אתם כאלה, או שאתם סתם מרגישים לחוצים לקראת ניתוח שאתם אמורים לעבור, ריכזנו עבורכם 5 טיפים להתמודדות עם פחד מניתוח.

קודם כל – כדאי להתמודד עם המצב ברציונליות

אמנם פחד, מטבעו, הוא לא בהכרח תחושה רציונלית, אך במרבית המקרים הדרך להתמודד עם הפחד היא דווקא בכלים רציונליים. הרפואה המערבית היא אולי ההישג האנושי המרשים ביותר מבחינה טכנולוגית ומבחינת ידע, ורוב מוחלט של ההליכים הכירורגיים שמתבצעים באופן שגרתי בבתי החולים בישראל כיום נחשבים בטוחים מאוד – הרבה יותר מטיפולים תרופתיים ורפואיים אחרים שאינם כירורגיים. בשביל להתמודד עם הפחד שלכם, כדאי לכם בראש ובראשונה לקבל את כל המידע הרלוונטי מהרופא המטפל שלכם, ובאמצעות הכלים והמידע הרציונליים שיוענקו לכם – לדעת לסתור לעצמכם את הפחד בעזרת עובדות.

שמרו לעצמכם את השליטה במצבכם

פחד נובע בהרבה מאוד מקרים מאובדן שליטה. אנחנו פוחדים ממצבים שאנחנו לא יכולים לשלוט בהם, ואין ספק שכאשר אנחנו על שולחן הניתוחים, יש לנו מעט מאוד שליטה על מצבנו. עם זאת, אנחנו בהחלט יכולים לשמור לעצמנו כמה שיותר שליטה לקראת התהליך הזה, וכך להרגיע את הפחדים שלנו. זה מתחיל ביכולת שלנו לבחור לעצמנו מנתח מומלץ שמתאים לצרכים שלנו – פרוצדורה שמתאפשרת למי מאיתנו שמשקיע ברכישת ביטוח בריאות פרטי. זה ממשיך במעבר דקדקני ומפורט על שלבי הניתוח, הצעדים שיינקטו בכל שלב וההחלמה ותופעות הלוואי כתוצאה ממנו. במקרים רבים, יש יכולת גם להשפיע על דברים ולבחור באפשרויות ניתוחיות שיקטינו את החשש שלכם, כמו למשל ביצוע מלעורי או מיני-פולשני של ניתוח במקום ניתוחים פתוחים. אתם המטופלים, והבחירה היא שלכם – זכרו זאת.

עבור הבריאות הנפשית, כדאי להימנע מהאינטרנט

רשת האינטרנט מספקת לכם המון מידע, והרבה מאוד מהמידע הזה מיותר או מסולף. כשאתם קוראים על הליכים רפואיים ככלל, ועל ניתוחים בפרט, אתם קוראים במקרים רבים על הסיכונים ועל התרחישים הגרועים ביותר, וקשה להבין את הנדירות והרלוונטיות של הסיכונים האלה עבורכם. קבלת מידע רפואי צריכה תמיד להתבצע דרך מקורות מהימנים, ועדיף גם דרך עיניים מקצועיות שיודעות להסביר לכם היטב את כל מה שאתם קוראים. שיטוט באינטרנט לא עונה על ההגדרות האלה, ומהווה בעיקר גורם מבהיל.

זכרו שמספרים לא מספרים את כל הסיפור

אם אתם עומדים לעבור ניתוח, ואתם קוראים שסיכויי ההחלמה ממנו הם כך וכך אחוזים, ושמתפתחות תופעות לוואי ממנו בכך וכך אחוזים מהמקרים – אתם חושבים שאתם מקבלים תמונה אובייקטיבית, אבל למעשה מדובר בתמונה חלקית מאוד שלא מספרת את כל הסיפור. גם כאן, את המידע כדאי לקבל מהרופא המטפל, ולא להתייחס לסטטיסטיקות שלא בהכרח תהיינה רלוונטיות אליכם, משום שהן לא מתייחסות מספיק לרקע רפואי, מקום ביצוע הניתוח, מיומנות המנתח וכדומה.

בשביל להתמודד עם הפחד, צריך להכיר בו

הדבר הכי גרוע לעשות בכל מצב של פחד הוא להכחיש אותו. אם אתם מפחדים מהניתוח, אתם צריכים להכיר בפחד הזה, לדבר עליו ולהתייחס אליו – אחרת לא תוכלו להתגבר עליו לעולם. התייחסו לפחד שלכם בכבוד הראוי לו, דברו עליו עם הקרובים אליכם ועם הרופא המטפל שלכם, ותוכלו למצוא שיש לכם מערכת תמיכה איכותית בהרבה ממה שחשבתם, ושהפחד שלכם כבר לא כל כך נורא.


5 טיפים להתמודדות עם פחד מניתוח

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

הנצפים ביותר

‎למעלה

אהבתם את התכנים שלנו?לחצו לייק וקבלו עדכונים שוטפים