טבע וחיות

הניסוי שלי: ייחור עץ לימון בתוך תפו״א בדרך אורגנית ובדרך כימית

החלטתי לשתף אתכם בשלב הראשון בניסוי שלי – ייחור עץ לימון בתוך תפוח אדמה בשתי שיטות, הטבעית VS הכימית.

ייחורים משרישים טוב בתוך תפוחי אדמה בגלל שתפוח האדמה מספק לחות, ובסוף נרקב והופך לדשן עבור השורשים החדשים. בניסוי שלי בחרתי לייחר עץ לימון בתוך תפוח אדמה על מנת שאוכל לבחון שני דברים:

  1. האם התפוד סיפק תנאים טובים יותר מאשר קוביית השרשה רגילה (בעבר לקחתי ייחורים רק בקוביות השרשה ולרוב זמן ההשרשה היה בין שלושה לארבעה שבועות).
  2. באיזה דרך פעולה זמן ההשרשה היה קצר יותר, והתפתחות מערכת השורשים היתה טובה יותר.

אמנם אני מייחר עץ לימון אך אתם יכולים לנסות לייחר כל צמח אחר שעולה על רוחכם.

הדרך הכימית – בעזרת הורמון השרשה – קלונקס

אני השתמשתי בחומר השרשה בשם קלונקס, אך ישנם מותגים רבים של הורמון השרשה, ותוכלו למצוא מותג כזה או אחר בכל משתלה.

הדרך האורגנית – קינמון ודבש

קינמון הורג פטריות ובקטריות, מונע ממזיקים להגיע ולהזיק לייחור ויעזור לכם לשמור על הייחורים מפני מחלות. כמו כן, הדבש גם הוא חומר טבעי ואנטי בקטריאלי אשר מכיל אנזימים מעודדי השרשה.

שלבי הפעולה

חתכו את קצה הייחור בזווית של 45 מעלות

בדרך הטבעית: חוררו את תפוח האדמה והניחו מעט דבש על החור. טבלו את הייחור באבקת קינמון והכניסו לחור

בדרך הכימית: חוררו את התפוד, טיבלו את הקצה של הייחור בתוך הורמון ההשרשה, הקפידו שתהיה כמות מספקת ונעצו את הייחור בתפוד

תקעו את הייחורים בתפוחי האדמה

חתכו את העלים בחצי

שיתלו באדמה

את תוצאות הניסוי המלאות אעדכן בהמשך. בנתיים, גדלו לעצמכם ירקות ופירות, זה כיף, זה בריא וזה חסכוני.

בהצלחה בגידולים ובניסויים 🙂

Article author

0 Comments

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

הנצפים ביותר

‎למעלה

אהבתם את התכנים שלנו?לחצו לייק וקבלו עדכונים שוטפים