כמעט ואין ישראלים שלא אוהבים טחינה. הטחינה קיימת כמעט בכל ארוחה בישראל. מדוכן הפלאפל, דרך השיפודיות ומסעדות גורמה, לבסוף על שולחן האוכל שלנו בבית.
ניתן למצוא אין ספור חברות המייצרות ומשווקות טחינה גולמית בסופר, חלקן מוכרות יותר וחלקן פחות. אבל איזו מהטחינות היא הטובה ביותר? ואיזה טחינה כדאי לקנות הביתה? המוכרת שאנחנו רואים כל הזמן בפרסומות, או לחלופין לקחת אחת חדשה עם שם מחתרתי שלא ראיתם ושמעתם עליה אף פעם?
מנסיוני קשה למצוא טחינה לא טעימה, אין מה לעשות. טחינה עם לימון, מלח, קמצוץ פלפל שחור וטיפה של שמן זית – זה פשוט טעים. אבל למרות שכמעט על כולן רשום ברכיבים 100% שומשום טהור, משום מה עדיין לכל אחת יש טעם שונה וייחודי, וישנן כמה טחינות שפשוט אי אפשר להתעלם מטעמן המיוחד.
טחינה היונה
הטחינה המיתולוגית של קראוון משכם, טחינה מספר 1 – לאחרונה נפוצה יותר מפעם, אך עדיין לא תמצאו אותה בכל סופר. ככל הנראה מה שיביא את השלום זו באמת טחינה היונה.
טחינה הר ברכה
בתקופה האחרונה נהייתה מעצמה ואכן מגיע לה. טחינה שומרונית המיוצרת בהר גריזים. כל כך טעימה שברגע של עצלות אפשר רק להוסיף מים ולערבב והיא עדיין טעימה.
טחינה אחווה
טחינה ישראלית אשר התחילה את דרכה בבית דירות קטן בדרום תל אביב ע״י עולים חדשים. טעמה מצויין וניתן למצוא אותה אפילו בסופרים בחו״ל.
טחינה הגמל
מיוצרת בשכם, רבים האנשים שיטענו כי זו האחת, אך לטעמי ניתן להגדירה טחינה למתקדמים, לא הכי נוחה להכנה וטעמה חזק.
טחינה ירושלים
טחינה מעולה המיוצרת בירושלים, שווה לטעום. כשרה בהשגחת הבד״ץ.
טחינה אל ארז
הטחינה המסורתית שכולנו מכירים, טחינה טובה כחול לבן כשרה בהשגחת הבד״ץ ומיוצרת בנצרת.
חושבים שיצאנו פארשים ושכחנו להכניס לרשימה טחינה טובה? ספרו לנו בתגובות מה הטחינה האהובה עליכם
8 Comments