זהו הגיע הרגע, סוף הקיץ כבר כאן והסתיו מתחיל להופיע. העגבניות, המלפפונים ושאר ירקות רבים ואחרים מגיעים לסוף העונה שלהם לעת עתה, והגיע הזמן להחליפם בירקות וצמחים חובבי חורף. היו רגועים, עדיין לא איחרתם את המועד. ישנם ירקות אשר יכולים לגדול גם בחודשים הכי קרים, ואילו כאלה אחרים אשר צריכים לגדול במהלך האביב כדי לתת פירות.
הכנו עבורכם רשימה קצרצרה של עשר ירקות ״קלאסיים״ לגידול במהלך חודשי הסתיו והחורף:
בצל
צילום: Pixabay
יש לשתול במהלך הסתיו על מנת שיהיה חזק ויוכל להחזיק את החורף. כמו כן, זמן הגדילה שלו הוא ארוך והוא לא יהיה מוכן עד האביב.
שום
צילום: Pixabay
יותר פשוט מזה לא יכול להיות. כל ראש שום שווה כ-10 שתילים. זמן הגדילה שלו ארוך בדומה לבצל והוא ימשך כל החורף. תשאלו כל אדם שמעיד על עצמו כי הוא יודע דבר או שניים על מזון, שהשום שווה את כל ההשקעה, שום טרי טעים בהרבה משום מיובש בסופר.
בצל ירוק
צילום: Pixabay
בצל ירוק גדל מהר (כ30 יום) עד לרגע שאפשר לאכול ממנו. מומלץ לשתול במהלך האביב ולהנות מסלטים ירוקים במהלך החורף ללא השקעה מיוחדת.
תרד
צילום: Pixabay
תרד הוא צמח נהדר לשתילה בסתיו, הוא יניב בשפע ולא יפסיק לגדול ולשגשג עד הקיץ.
אפונה
צילום: Pixabay
צמח המתאפיין בגדילה מהירה, וגדל לאורך כל החורף. יש לזרוע בתחילת הסתיו. שווה מפני שניתן להנות ממרק אפונה ביתי ופשוט במהלך כל החורף.
אספרגוס
צילום: Pixabay
במידה ויש לכם הרבה מקום בגינת הירק והרבה זמן פנוי, אספרגוס יכול להיות פתרון נהדר. אספרגוס שותלים באביב ולמרות שערוגות אספרגוס צריכות כמה שנים כדי להניב הרבה, כבר אחרי שנתיים כל שתיל יניב כ-25 אספרגוסים טעימים למאכל. לאחר שנתיים בממוצע, הערוגה כבר תצמח בצורה נאותה ולכם יהיה אספרגוס ביתי וטעים, שהיה שווה את ההמתנה הארוכה.
ברוקולי רומנסקו (פרקטל)
צילום: Pixabay
בדיוק כמו ברוקולי רגיל יש לשתול בסוף הקיץ או בתחילת הסתיו. זמן הגדילה יקח בין 3 ל-5 חודשים מזמן הזריעה.
ארטישוק ירושלמי
צילום: Prestonbot
קונים בסופר פקעת, חותכים אותה ושותלים באדמה, לא דרושים תנאים מיוחדים. מומלץ להשתמש באדמה אוורירית כדי שיהיה קל לחפור אותם. ארטישוק הינו צמח שתלטן ולכן מומלץ לגדל אותו בעציץ ולא בגינה.
קייל
צילום: Pix
את הקייל יש לזרוע בסתיו כשמתחיל להיות קר, זהו צמח בעל ערכים תזונתיים מעולים ולכן הוא נחשב כסופר פוד. ניתן לשלב את הקייל בסלט, בישול, מרקים, שייקים ועוד.
כרובית
צילום: Pixabay
את הכרובית יש לשתול בסוף הקיץ או בתחילת הסתיו. זמן הגדילה יקח בין 3 ל-5 חודשים ממועד הזריעה.
במידה ואתם מכירים עוד ירקות/פירות/צמחים שניתן לגדל במהלך החורף, אתם יותר ממוזמנים לכתוב בתגובות לכתבה, מה מככב בגינת הירק הפרטית שלכם.
0 Comments