תרבות ופנאי

אסור לפספס: המאפיות הטובות בישראל

בעידן בו לחם הפך לדבר כה בנאלי ולא מרגש, מוטב שתכירו מספר מאפיות שעוד עושות את זה נכון. במילים אחרות, מצאנו עבורכם 10 סיבות לצאת לטיול קולינרי ברחבי הארץ!

צילום: Visualhunt

אם אתם חובבי לחמים, ואוהבים להתנסות במגוון סוגי אפייה, התפחה והחמצה, אז הרשימה הבאה היא בגדר חובה בשבילכם. אלו הן 10 המאפיות המומלצות לאוהבי לחם טרי. בכל אחת מהן תוכלו למצוא הקפדה רבה על בחירת חומרי גלם משובחים, טכניקות אפייה מקצועיות, ובעיקר הרבה תשוקה ואהבה למאפים.

צילום: StateofIsrael

1. טלר, ירושלים
ממוקמת על רחוב אגריפס, המאפייה בת ה-10 הזו שכבר הפכה למיתולוגית בקרב ירושלמים. אם אתם במקרה באזור, או באים לבקר במיוחד, חפשו את לחם הפקאן של המאפיה. לא הרבה יודעים, אך מאפיית טלר מספקים שלל מאפים משובחים  למספר מסעדות ומלונות ירושלמיים. למקרה שתהיתם, הם אף האכילו את הנשיא (בדימ') ברק אובמה ומספקים לבית הנשיא הישראלי כבר שנים רבות.

צילום: kadluba

2. בית לחם
המאפייה התל אביבית הזו ממוקמת סמוך לכיכר המדינה בויצמן פינת ארלוזורוב, ומזה שנים מהווה מוסד עלייה לרגל לחובבי ״מזונות על״. המאפייה אופה לחם מזרעי צ'יה, ואפילו יש בה לחמים בלי שמרים לרגישים מבינינו, או לאלה שפשוט לא אוהבים שמרים.

3. מאפיית אבולעפיה
המאפייה המוכרת מיפו עדיין נותרה אחת המאפיות שחייבים להכיר. היא נוסדה בשנת 1879 ובשנות ה-2000 נפתחו מספר סניפים נוספים. המאפייה מתמחה במאפים בסגנון ערבי, כולל פיתות, סמבוסקים, בייגלה ופיצות. כמו כן, שלל מתוקים משובחים בסגנון ערבי כגון בקלאווה וכנאפה.

צילום: אבולעפיה בנמל

4. The Good Bread bakery
אם אתם רוצים להרחיק עד תרשיחא, לא תתחרטו. מאפייה צעירה שכבר זכתה לאזכור במדורי האוכל של כמה עיתונים נחשבים, מעידה על הבטחה גדולה. בעיקר כדאי לטעום את הפוקצ'ות וכמובן את לחמי המחמצת של המקום (כולל אגוזים, תאנים, שיפון ועוד) – כולם נעשים בעבודת יד על ידי הבעלים.

5. לחמים
הסניף הראשון קם בשנת 2002 ועבד במשך כל שעות היממה. כיום המאפייה כבר לא פתוחה בשבת, ויש לה עוד כמה סניפים, אך שמה עדיין הולך לפניה. מאפיית לחמים היא לא מוסד חובה רק לחובבי לחם, ותוכלו למצוא בה בוטיק גבינות, ועוד הפתעות שיהפכו את הביקור בה להצלחה מסחררת. ההצלחה של המאפייה הייתה כה גדולה עד שנפתחו עוד שני סניפים בניו יורק.

צילום: StateofIsrael

6. אדון שיפון
המאפייה התל אביבית הזו היא הקריירה השנייה של הבעלים, שלפני כן היה אדריכל. אבל ניכר שהתשוקה האמיתית שלו היא בלחם, ולאחר שעשה השתלמות בצרפת, חזר לארץ לעשות ניסוי וטעיה, הוא פתח בית קפה שמתמחה באפיית לחמים (חפשו למשל את לחם הסלק שלו – מומלץ!).

7. בר לחם
מחלוצות מאפיות הבוטיק של אמצע שנות ה-2000, המאפייה שומרת על פרופיל נמוך, אך פוקצ'ת הגרעינים שלה הפכה למקור חיקוי עבור הרבה מקומות. אולי אפילו אכלתם משהו דומה לזה בלי לדעת איפה הומצא המקור. יש להם תהליך ביצוע דקדקני והם מקפידים על כל המוצרים שהם מכינים.

צילום: blues_brother

8. לשה
המאפייה הדרומית הזו ממוקמת במצפה רמון ומהווה אתר עלייה לרגל. בעליה עזבה קריירה מצליחה במרכז לטובת הייעוד שלה. בטכניקות מסורתיות, תוך הקפדה על כל השלבים ובלי קיצורי דרך, בלחמים של לשה יש קסם, למרות הפשטות שלהם, שהובילה להצלחה שלה.

9. הנחתום
עוד מאפייה מרוחקת מהמרכז, המאפייה הזו נמצאת ברמת הגולן, וגם בעליה העדיף את הרוגע שבאפייה על פני הרדיפה אחר הטרנד הבא במרכז. תיבול הלחמים נעשה במוצרים ביתיים אך עיקר המשיכה היא דווקא פיצה גורמה שמוגשת במקום, ואת הבצק שלה עושים בצורה ידנית במקום.

צילום: Infomastern

10. פתפותים
עם לחמים שנאפים "על טהרת הכוסמין", ובעלות מקום שתמיד שמחות לשיחה, כדאי לעבור במאפייה הצפונית הזו (ראש פינה). היתרון בכוסמין הוא שהוא פשוט בריא יותר, עם פחות גלוטן וכך הוא עדיף לחולי סוכרת, בעלי מעי רגיז ועוד בעיות רפואיות. סיבה נוספת לבקר שם היא שיש הרגשה של משפחתיות שלובה בהעצמה נשית, שזה סוג של פמיניזם שפחות מוכר להמונים, אבל הוא מעצים ומרתק באותה מידה.

צילום: torbakhopper

אהבתם את הרשימה? מה לדעתכם המאפיות הכי טובות במדינה?

Article author

אסור לפספס: המאפיות הטובות בישראל

3 Comments

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

הנצפים ביותר

‎למעלה

אהבתם את התכנים שלנו?לחצו לייק וקבלו עדכונים שוטפים