תרבות ופנאי

סגולותיו של הקפה

הקפה הפך זה מכבר לחלק משגרת החיים שלנו. זה לא רק כוס משקה, לגמרי לא נועד רק להרוות את הצימאון. כי אם מושג של ממש שמלווה אותנו בהזדמנויות שונות במהלך היום. רוצים לרענן את עצמכם לקראת המשך יום העבודה? לשחרר את האווירה בישיבה רצינית? לשוחח בנעימות עם חברים? להרפות את העומס בקריאת עיתון? כוס הקפה נמצאת אתכם שם.

צילום: Negative-Space

הקפה הפך זה מכבר לחלק משגרת החיים שלנו. זה לא רק כוס משקה, לגמרי לא נועד רק להרוות את הצימאון. כי אם מושג של ממש שמלווה אותנו בהזדמנויות שונות במהלך היום. רוצים לרענן את עצמכם לקראת המשך יום העבודה? לשחרר את האווירה בישיבה רצינית? לשוחח בנעימות עם חברים? להרפות את העומס בקריאת עיתון? כוס הקפה נמצאת אתכם שם.

קצת על תהליך ייצור הקפה

הקפה הוא צמח שגדל בארצות שונות ברחבי העולם. מצמח הקפה קוטפים את הפולים אשר מהם מפיקים את משקאות הקפה לסוגיהם השונים. הפקת הקפה הוא תהליך תעשייתי המורכב ממספר שלבים, אשר נועד להפיק מהפולים את האבקה. ייצור הקפה מתבצע תוך התחשבות בטעם של המוצר הסופי, בעלויות הייצור, במשך הזמן הנדרש עבור הייצור ועוד.

שיטות שונות לייצור הקפה

קיימות מספר שיטות עיקריות אשר ניתן לייצר באמצעותן את הקפה:

  • מים – משרים את פולי הקפה במים וחומרים נוספים אשר נועדו לייצור קפה בטעם ייחודי. הפרדת הקפה מהתמיסה מתבצעת באמצעות פחם.
  • חומרים אורגניים – שיטת ייצור זו נחשבת בריאה יותר שכן עושים במהלכה שימוש בחומרים אורגניים אשר לא כרוכים בסיכון. מבחינה בריאותית זו השיטה המומלצת מכולן.
  • פחמן דו חמצני – זו השיטה היעילה והבטוחה ביותר . מערבבים את פולי הקפה הירוקים עם פחמן בטמפרטורה של כשלושים מעלות. במצב זה מומס הקפה בתשעים ותשעה אחוזים. לאחר ההמסה מפרידים את הקפה באמצעות פחם.

צילום: NjoyHarmony

על הקפאין וההשפעה שלו

קפאין הוא חומר טבעי אשר קיים בטבע. הוא מופיע בלמעלה משישים צמחים, התועלת הטבעית שלו לצמחים היא לספק הגנה מפני מזיקים שונים. הקפאין נוכח בפולי קפה, עלי תה, פולי קקאו ועוד. בתעשיית המזון הוא קיים בשוקולד, משקאות קולה ובמשקה קפה כמובן. לקפאין יש השפעה ישירה על מערכת העצבים. לאחר שאדם מכניס לגופו קפאין החומר נספג במהירות רבה בגופו ומתפזר בחלקי הגוף השונים; רקמות, נוזלים, מערכת עצבים, רקמות עובריות וגם בחלב אם.

כולנו יודעים כי הקפאין מועיל בהפחתת עייפות והוא מגביר את הערנות באמצעות הגברת זרימת דם במוח. זו גם הסיבה לכך שהקפה מועיל בהפחתת כאבי ראש. כמו כן הקפאין מזרז את חילוף החומרים בגופנו ולפיכך הוא יכול לסייע גם להפחתת משקל, מה גם שהקפה מביא לתחושה של שובע ומפחית תאבון.

לקפאין יש השפעות חיוביות נוספות. מחקרים העלו כי הוא יעיל במניעת סרטן הכבד, שומר על בריאות האישה ומפחית את הסיכוי לפתח סוכרת מסוג 2. כמו כן הוכח כי קשישים שהרבו לשתות קפה נהנו מזיכרון טוב יותר לאורך שנים. הקפה מפחית סיכונים לאלצהיימר, פרקינסון ועשוי להועיל גם כנגד מחלת הסרטן.

צריכת קפאין – שיהיה טעים ולבריאות!

קיימות המלצות רפואיות לצריכה נכונה של קפה. מדובר על כמות של עד 300 מ"ג קפאין ביום. חשוב לשמור על צריכה בכמות סבירה כדי שהקפאין יועיל ולא יגרום לגופנו נזקים. אז בפעם הבאה שאתם ניגשים למכונת הקפה, זכרו כי כוס הקפה מכילה בתוכה מרכיבים מועילים!


סגולותיו של הקפה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

הנצפים ביותר

‎למעלה

אהבתם את התכנים שלנו?לחצו לייק וקבלו עדכונים שוטפים