כבר שנים רבות שישראל מיצבה את עצמה כצרכנית חזקה של קפה. ממטולה ועד אילת, ניתן למצוא פינג׳ן רותח, או כוס אספרסו ראויה. חרף אהבתנו הגדולה לקפה טורקי ונס קפה, רוב הישראלים מעדיפים לשתות קפה איטלקי. בין אם זה אספרסו לבין אם זה קפוצ׳ינו. החל מרשתות קפה גדולות ומוכרות ועד בתי קפה שכונתיים וקטנים, אוצר המילים שנוגע לקפה די קבוע, ומקורו כמובן מגיע אלינו מאיטליה. כתבה זו באה לעשות סדר לכל אותם אנשים מבולבלים, שלא ממש מבינים את לקסיקון הקפה ומוצאים עצמם אבודים באפלה, בכל פעם שהם מעוניינים לרכוש כוס קפה.
צילום: Pixabay
ערכנו עבורכם רשימה קצרה ועניינית של צורות ההגשה הנפוצות ביותר של קפה איטלקי, הסם שמניע את העולם:
אספרסו קצר: על מנת להכין אספרסו קצר, יש להשתמש ב-7 גרם של פולי קפה טחונים, לדחוס את הקפה היטב ואז להעביר דרכו 30 מ״ל מים בלחץ קיטור של 9 אטמוספרות. לאחר מכן תיווצר תמצית קפה ארומטית בעלת קרמה(שכבה בהירה שמכסה את הקפה).
צילום: Mark Daynes
אספרסו ארוך: מנת אספרסו קצר(30 מ״לֹ) בתוספת 15 מ״ל מים, מה שגורם לאספרסו ארוך להיות דליל יותר.
אספרסו כפול: שתי מנות של אספרסו קצר.
אספרסו כפול ארוך: שתי מנות של אספרסו ארוך.
צילום: Mark Daynes
מקיאטו: הפירוש של מקיאטו באיטלקית הוא מוכתם. מקיאטו הוא מנת אספרסו בתוספת כתם חלב מוקצף מעל.
אספרסו קון פנה: מנת אספרסו מוגשת עם קצפת טרייה מעל.
אפוגאטו: באיטלקית הפירוש הוא מוטבע. הכוונה היא לכל דבר שמוטבע בקפה. בארץ, לרוב זה יהיה כדור גלידה בטעם וניל שוחה במנת אספרסו.
קפוצ'ינו/הפוך: מורכב מאספרסו קצר, אליו מוסיפים חלב חם ומוקצף.
צילום: Drew Coffman
אמריקנו: מנת אספרסו קצר בתוספת מים רותחים. לרוב יוגש בכוס גדולה, בתוספת חלב חם/קר בצד.
לאטה: מנת אספרסו עם הרבה חלב חם ומעט קצף.
לאטה מקיאטו: כוס מלאה בחלב עם קצף, מלמעלה מוזגים חצי מנת אספרסו.