ביקורות סרטים

בוג'ק הורסמן

בוג'ק הורסמן

העובדה ש"בוג'ק הורסמן" היא סדרת אנימציה העוסקת בסוס אנושי, עלולה להטעות אתכם ולגרום לכם לחשוב כי מדובר בקומדיה ילדותית ונטולת אמירה. אולם "בוג'ק הורסמן" היא בין הסדרות היותר מורכבות שיצא לכם לצפות בתקופה הקרובה.

׳בוג'ק הורסמן׳ היא סדרה מיוחדת. בחמשת השנים שעברו מאז שעלתה העונה הראשונה של סדרת האנימציה למבוגרים מבית היוצרים של נטפליקס, הספיקה לגבש לעצמה קבוצת מעריצים לא קטנה ומעמד כסדרת קאלט.

עלילת בוג׳ק הורסמן

אנו עוקבים אחר דמותו של בוג'ק הורסמן (שעל שמו קרויה הסדרה), כוכב עבר משנות ה-90 אשר כיכב בתוכנית סיטקום מוצלחת העונה לשם "על הסוס". בוג'ק, אשר לא הצליח לשחזר את ההצלחה שזכה לה מאז שנות ה-90, נאבק כעת בנסיונותיו להשאר בתודעת הציבור כחלק מחיי הביצה ההוליוודית. מרדפו של בוג'ק ונסיונותיו היומיומיים להוכיח את מעמדו כשחקן "אמיתי" מציג את הקושי שחווה הורסמן כשחקן- אשר כמעט 30 שנה אחרי פריצתו באותו סיטקום ישן, חווה את הדיכאון, הבדידות וחוסר ההגשמה העצמית. הייצוג המוטיבי והמורכב מוצג דרך דימוי הסוס האנושי של בוג'ק הורסמן. "בוג'ק הורסמן" לוקח חלק בעולם אלטרנטיבי בו בעלי החיים עוברים תהליך האנשה, המאפשרים להם לנהל אורח חיים אנושי לצדם של בני האדם (מוזר כפי שזה נשמע).

מה כל כך מיוחד בסדרה בוג׳ק הורסמן?

אחד הדברים הכי מיוחדים בעיני כשבוחנים כל יצירה שהיא, הינה העובדה שכל בחירה אסתטית או נרטיבית- אינם מפנים מקום למחשבה שיכלו להיעשות בדרך אחרת. רקע הסדרה כפי שהצגתי קודם לכן, מסביר את הבחירה ליצור את "בוג'ק הורסמן" כסדרת אנימציה. האנימציה הינה מעבר לבחירה אסטתית והיא בעלת תרומה אדירה ביצירת המשמעות וההוויה שלה. מעבר להיותה סאטירה שנונה ורפלקסיבית הנוגעת בתרבות הצריכה, התנהלות התעשייה ההוליוודית וחלקה ב"המלכת" הידוענים כמובילי דעה ומנהיגים ציבוריים, הסדרה מצליחה להעלות על פני השטח נושאים מורכבים וקשים כמו התמודדות עם דיכאון, משברים, הגשמה עצמית והכאב העולה בהתמודדות מול טראומות מן העבר.

על כן, קשה מאוד להגדיר את "בוג'ק הורסמן" כקומדיה. למרות הרגעים הקומיים שלה, קומדיה זו נגועה בעצבות ובמורכבות הביקורתית המגולמת בה. כל בחירה נרטיבית ואסתטית בסדרה נועדה כדי לעורר מחשבה, ותובעת מהצופים לעבור תהליך מסויים של מודעות בעיקר לגבי תהליך היצירה עצמה, ביקורת לגבי השפעתיה של הטלוויזיה, והנסיון של בוג'ק הורסמן (הדמות והסדרה) לשבור את תהליך ההתדרדרות החברתית ללא הצלחה. בין המוטיבים העיקריים החוזרים בסדרה היא הצגת הפער בין התוכן שאנו צורכים- בין אם מדובר בסיטקומים שטותיים (בדומה ל"על הסוס") או סדרות ממש כמו "בוג'ק הורסמן"- ובין החיים עצמם, והעובדה שה"סוף הטוב" אינו מושג לאחר 20 דקות צפייה. הסדרה נקראת בוג'ק הורסמן אולם אנו מתוודעים לשלל דמויות נוספות בצורה שבה כל אחד יכול למצוא את עצמו באחת מאותן דמויות ואולי אפילו יותר.

אפיונו של בוג'ק כדמות אנטיפתית ומלנכולית, לא יכל שלא להזכיר לי דמות ראשית מסדרה אחרת אשר ראיתי בדבקות שנים קודם לכן- דמותו של דוקטור גרגורי האוס מדרמת הרפואה "האוס". ניתן לראות נקודות השקה שונות בהתפתחות דמויותיהם של השניים לאורך העונות, דמיון אשר יכול להעיד על תפקידו של בוג'ק בגילוי 'אמיתות' שונות לגבי הנושאים השונים שהסדרה מעלה- בדומה לנסיונותיו של האוס לחקור ולגלות מקרים שונים.

 

קאסט של הסדרה ׳האוס׳

צילום: numberstumper

מעבר לדימיון שמצאתי בין דמותו של הרופא הגאון גרגורי האוס ודמותו המיוסרת והמודעת של בוג'ק הורסמן, הסדרה מתכתבת עם אומנויות שונות אשר הקשרים הבין-טקסטואליים מעלים משמעויות שונות ותורמות לתהליך שאותו עובר הצופה המנסה לזהות ולפענח את המסרים הנחבאים בסצינות השונות.

Article author

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

הנצפים ביותר

‎למעלה

אהבתם את התכנים שלנו?לחצו לייק וקבלו עדכונים שוטפים